Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber printer til kontoret?

At være indkøber for en virksomhed er en vigtig rolle. IT, elektronik, og inventar generelt er nemlig en dyr, men også vigtig del af arbejdspladsen og de vilkår som personalet har. Derfor er det vigtigt at gøre det rigtigt i første omgang, og derfor skal du læse denne guide til hvordan du køber den bedste printer til jeres behov.

Hvilke behov har virksomheden

Det åbenlyse svar til hvad du skal købe, er altid det bedste af det bedste. Men det er altså ikke lige alles budget der rækker til det. Derfor er det vigtigt at få afdækket hvilke behov I har, og hvad printeren skal kunne.

Her er der mange forskellige faktorer at tage højde for. Hvad er printerens primære opgave? Skal den printe grafikerens arbejde på kvalitetspapir til præsentation for kunden? Så skal du have en printer der kan lave print af høj kvalitet i flotte og korrekte, og eventuelt i forskellige størrelser. Skal den derimod indgå i en travl hverdag med møder, administration, jura og andre printetunge erhverv? Så skal du have en printer der kan følge med til tempoet, og levere pitchen hurtigt, når du har glemt at udskrive 2 minutter inden mødet.

I alle virksomheder, særligt større organisationer og bestemte brancher, er sikkerhed også vigtigt. Follow me print er en udskrifts- og scanningsløsning der tilbyder sikkerhed og tilgængelighed. Sådan en løsning er god for advokatvirksomheder, jurister og offentlige instanser, der arbejder med fortrolige dokumenter, og printer en del.

Hvilket budget har virksomheden

Budgettet er en anden bestemmende faktor for hvilke muligheder virksomhedens indkøber har. Som vi har etableret, er det vigtigt at printeren, og alt andet IT og infrastruktur lever op til det de skal, og gerne lidt mere. Hvordan sætter man så et budget efter dette?

Det er vigtigt at man som virksomhed tænker langsigtet. Disse beslutninger er vigtige, og tager derfor tid at tage. Derfor er det også en dyr proces. En dyr proces der dog hurtigt kan blive meget dyrere, hvis den forkerte beslutning bliver taget.

Når man lægger budget for indkøb af IT, er det altså vigtigt at man husker på at man gør det for at give virksomhedens ansatte de bedst mulige arbejdsforhold. Tag også virksomhedens vækst in mente. Regner I med at ansætte mere personale over de næste par år, skal printeren gerne være gearet til det ekstra run. Og regner I fx med at udvide med en grafisk afdeling, eller en anden afdeling der lægger mere pres på printeren, bør I da huske at dække deres behov også.