Hvordan SD-WAN kan forbedre virksomhedens netværk

Dette indhold er sponsoreret

Verden bliver mere og mere forbundet, og det er nærmest umuligt for virksomheder at fungere uden at have adgang til digitale data. Men store virksomheder med flere afdelinger i hele landet kan have svært ved at opretholde en sikker kommunikation mellem afdelingerne. SD-WAN er en teknologi, der gør det muligt for virksomheder at forbedre deres netværk, både på ydeevnen og pålideligheden af et netværk, og det kan også gøre netværket mere fleksibelt. Teknologien giver virksomheder mulighed for at bruge flere internetforbindelser på én gang, og det giver også mulighed for at tilpasse hastigheden på en forbindelse efter behov. Man kag også få et fremtidssikret netværk med Managed SD-WAN.

Hvad er SD-WAN?

SD-WAN står for “Software Defined Networking in a Wide Area Network”. Det er en teknologi, der gør det muligt at forbinde flere lokationer på tværs af et bredt netværk – såsom et WAN (Wide Area Network). Det giver mulighed for at styre og administrere netværket på en mere fleksibel måde, da det ikke er afhængigt af fysiske enheder. I stedet kan man bruge software til at styre netværket, hvilket gør det nemmere at ændre og tilpasse netværket efter behov. Teknologien gør det også muligt at forbinde flere typer netværk – såsom MPLS, Ethernet og 4G/LTE – på én gang. På denne måde kan man udnytte de bedste egenskaber fra hvert enkelt netværk, og samtidig minimere ulemperne ved hvert enkelt netværk.

Sådan fungerer teknologien

Teknologien fungerer ved at sende dataene fra flere forskellige forbindelser igennem én central “gateway”, som kan kontrollere, hvilken forbindelse der skal bruges til enhver given tid. På den måde kan brugerne altid være sikker på, at de har den hurtigste og mest effektive forbindelse til rådighed. Dette er essentielt for virksomheder, der arbejder på tværs af afdelinger i hele landet – på den måde bliver netværksadgangen mere effektiv, og med flere WAN-løsninger der kommer med sikkerheden i højsædet, jo nemmere bliver det for virksomheder at konfigurere deres netværk uden at skulle bekymre sig om sikkerheden.

Kan alle virksomheder bruge det?

SD-WAN giver virksomheder mulighed for at bruge bredbåndsforbindelser til at oprette forbindelse til deres WAN, hvilket kan være en stor fordel i forhold til traditionelle WAN-forbindelser, der ofte er dyrere og mere besværlige at implementere.
Det er især nyttig for virksomheder med flere lokationer, da det giver dem mulighed for at oprette forbindelse mellem lokationerne på en mere fleksibel måde. Teknologien kan også være nyttig for virksomheder, der ønsker at reducere deres WAN-udgifter, da det ofte er billigere at implementere end traditionelle WAN-forbindelser.