Hvorfor skal du vælge en Varmepumpe?

Du er måske lige flyttet i hus? Du har måske lige købt et sødt, lille sommerhus? Måske et lille kolonihavehus? Uanset hvilken bolig du ejer findes der mange forskellige maskiner, som er gode at have. Et vigtigt element, når man ejer en bolig er, at den skal opvarmes. Der findes flere forskellige metoder til dette, men her får du nogle bud på, hvorfor du skal vælge en varmepumpe.  

Hvad er en Varmepumpe?

En varmepumpe tager energien ud af luften udenfor og bruger denne varme til at varme dine rum op med. Dermed udnytter en Varmepumpe gratis varme og energi. En rigtig god varmepumpe kan endda trække varme ud af luft, som er ned til minus 25 grader! Det betyder også, at du kan bruge varmepumpen året rundt. 

Der findes forskellige slags varmepumper, men de mest udbredte typer er luft til vand eller luft til luft. Man kan også få til jordvarme, men denne løsning er lidt dyrere, når den skal laves.

En varmepumpe har en effektfaktor på over 4, hvilket betyder, at den generer 4 gange så meget energi, som den selv bruger. Det betyder også, at du kun betaler 1 krone hver gang, du får 4 kroners energi ud af den. En varmepumpe kan både afkøle og varme, så den kan også være særdeles anvendelig, når der er rigtig varmt om sommeren. 

Lækre fordele ved en Varmepumpe 

Da en varmepumpe bruger gratis energi fra luften udefra, er det en smart, økonomisk og CO2-venlig måde at opvarme sin bolig på. Du kan derfor opnå store og gode besparelser, hvis du enten vælger at supplere din varme med en varmepumpe, eller hvis du vælger at nøjes med en varmepumpe, som kilde til opvarmning af dit hjem. 

Du kan, gennem enten en App fra din telefon eller gennem den medfølgende fjernbetjening, selv styre systemet, hvilket gør det utrolig nemt og enkelt.